دهان، دندان، فک و صورت / دارو، درمان، تغذیه، مواد / بیماری، ناهنجاری، بهداشت /

تغذیه و سلامت دهان

تغذیه و سلامت دهان
    جويدن و بلعيدن، از اعمال حياتي دهان و دندان ها هستند كه باعث رساندن مواد غذايي موردنياز به تمام سلول هاي بدن مي شوند.
    علاوه بر اين كه سلامت محيط دهان نقش غيرقابل انكاري در به دست آوردن مواد غذايي كافي براي كل بدن دارد، محيط دهان مملو از ميكروب هايي     است كه در صورت ورود به گردش خون مي توانند مخاطراتي براي كل بدن از جمله قلب ايجاد كنند.
      بيماري بعضي از اعضاي بدن مثل سيستم ايمني يا بيماري هاي كبدي مثل ديابت نيز مي توانند اثر مخربي بر روي سلامت بافت هاي دهان داشته باشند.
    استفاده صحيح از مواد غذايي علاوه بر فوايدي كه براي سلامت و پيشگيري از بيماري هاي كلي بدن دارد مي تواند اثر مستقيمي روي پيشرفت پوسيدگي و دوره هاي متناوب فعاليت باكتري ها داشته باشد.
    تغذيه مناسب و مديريت آن مي تواند علاوه بر كمك به سلامت عمومي به سيستم ايمني بدن كمك كند تا شيوع بيماري هاي دهان و دندان مثل پوسيدگي و بيماري هاي پريودنتال كاهش يابد.
   
    تغذيه ضعيف و مديريت نشده
    كاهش مصرف ويتامين C و كلسيم به دليل تغذيه بد مي تواند با بيماري هاي لثه ارتباط داشته باشد، به طوري كه تحقيقات متعدد نشان داده اند مردان و زناني كه ميزان مصرف كلسيم روزانه كمتر از حد طبيعي دارند (كه مقدار آن براي مصرف روزانه 500 ميلي گرم است) استعداد دوبرابري براي ابتلابه
بيماري هاي لثه را دارند.
    ارتباط بين كلسيم و بيماري هاي لثه به دليل نقش كلسيم در تراكم استخوان است كه دندان را حمايت مي كند.
    كلسيم همچنين براي سلامت دنداني و انقباضات عضلاني و ساير اعمال حياتي بدن ضروري است. نقش ويتامين C به عنوان يك آنتي اكسيدان هم در  نگهداري و توليد بافت نرم نقش عمده اي دارد.
    اگر ميزان مصرف روزانه ويتامين C كمتر از 60ميلي گرم شود شانس ابتلابه بيماري هاي لثه تا حد 5 / 1 برابر افزايش مي يابد. مقادير سرشار ويتامين C در ميوه هاي تازه يافت مي شود.
   
    بيماري هاي لثه
    بيماري هاي پريودنتال (بيماري هاي لثه و ساختمان هاي نگهدارنده دندان)، بيماري عفوني است كه به دليل تجمع باكتري ها در حفرات بين دندان و لثه ايجاد مي شود.
    استفاده مناسب از ويتامين ها و املاح مورد نياز بدن علاوه بر پيشگيري از اين بيماري ها مي توانند در كنترل و درمان آنها نيز كمك كننده باشند.
    استفاده از مواد غذايي نيازمند مديريت است و مواد غذايي قندي و پر حجم مي توانند سلامتي مارا در درازمدت تحت تاثير قرار دهند.
    مواد غذايي قندي سوخت مورد نياز باكتري هاي ايجادكننده پوسيدگي را تامين مي كنند.
    همان طور كه در مباحث پوسيدگي عنوان شد كاهش كلي استفاده از اين مواد، كاهش تعداد دفعات استفاده از اين مواد و استفاده از مسواك و نخ زدن دندان ها مي توانند چرخه ايجاد پوسيدگي را مختل كرده يا سرعت ايجاد و پيشرفت آن را كاهش دهند و حتي در مواردي آن را متوقف كنند.

دکتر محمد امین نریمانی- ارتدنتیست
روزنامه جام جم - شماره 2932 -7 شهریور 1389 - صفحه 16 (سلامت)

Tags: 
تعداد نمایش ها: 4008
-: 
Narimani, Mohamadamin دكتر نریمانی، محمدامین

بازگشت به فهرست


 
مطلب خود را بنویسید*
:) ;) :D 8) :( :| :\ :cry: :evil: :o :oops: :{} :?: :!: :idea:
محافطت در مقابل اسپم (کپچا)
بارگذاری تصویر