دهان، دندان، فک و صورت / دارو، درمان، تغذیه، مواد / بیماری، ناهنجاری، بهداشت /
چای کیسه ای دشمن دندان شماست

چای کیسه ای دشمن دندان شماست

دکتر محمدرضا خامی
دندان پزشک متخصص دندان پزشکی اجتماعی

رنگ موجود در چاي‌هاي کيسه‌اي براي سلامت دندان ضرر دارد. چاي‌هاي کيسه‌اي، محصولاتي فوري براي تهيه يک ليوان چاي هستند و بايد طي مدت کوتاهي، رنگ مورد نظر مصرف‌کننده را پيدا کنند بنابراين به نظر مي‌رسد رنگ آنها، بيشتر از رنگي است که چاي‌هاي معمولي طي روند دم کشيدن آزاد مي‌کنند و هرچه رنگ نوشيدني‌ها و خوراکي‌هايي مانند چاي، قهوه يا شکلات،‌ بيشتر باشد، دندان‌ها هم بيشتر رنگ مي‌گيرند اما خود چاي ماده قندي‌اي ندارد که بخواهد باعث پوسيدگي دندان‌ها شود...
 بد نيست بدانيد چاي حاوي مقداري فلورايد (ماده‌اي كه از پوسيدگي دندان‌ها پيشگيري مي‌كند) هم است. البته ميزان فلورايد انواع مختلف چاي تفاوت دارد پس چاي با اين خاصيت ضدپوسيدگي نمي‌تواند باعث پوسيدگي دندان‌ها بشود و آسيب وارده به دندان‌ها از طريق مصرف چاي کيسه‌اي، مربوط به رنگ دادن آن مي‌شود. رنگ گرفتن دندان‌ها در اثر مصرف خوراکي‌ها و نوشيدني‌هاي رنگي، طبيعي و اجتناب‌ناپذير است. حالا اگر شما به دليل شرايط کاري يا زندگي‌تان، مجبور به استفاده مداوم از چاي‌ کيسه‌اي هستيد، مي‌توانيد براي پيشگيري از رنگ گرفتن دندان‌ها، علاوه بر شستن مداوم آنها با آب، روزي 2 بار هم با خميردندان‌هاي حاوي فلورايد مسواک بزنيد و گاهي هم (هفته?اي 2بار) از خميردندان‌هاي ساينده مانند خمير دندان‌هاي مخصوص سيگاري‌ها استفاده کنيد. جرم‌گيري هم مي‌تواند راه ديگري براي از بين بردن رنگ دندان‌ها باشد.

parsinews.ir

Tags: سلامت دهان, رنگ دندان, دندان ساها, خمیر دندان, چای
تعداد نمایش ها: 6783
مطالب مرتبط: 
چای مانع از پوسیدگی دندان می شود
میزان بالای فلوراید در چای ایرانی
اثرات چای در برطرف کردن بوی بد دهان
سودمندی چای سبز در پیشگیری از بیماری های لثه
ده علت تغییر رنگ دندان‌ها
آفریقای جنوبی | ساختن چای با فواید بهداشتی توسط یک دندان پزشک
منبع: 
افکارنیوز/ هفته نامه سلامت

بازگشت به فهرست


گفتاورد نام
دکتر علی راد | Rad, ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ ۲۲:۲۵:۱۱
با احترام به نظرات ابراز شده در این مطب کوتاه، به نظر می رسد این مصاحبه بر اساس یک گفتگوی شفاهی باشد که از سوی مصاحبه گر غیردندان پزشک ثبت، تنظیم و ارائه شده باشد. در این مطلب در عین اشاره به نکاتی مهم در بهداشت دهان، ادعاهایی وجود دارد که بعید به نظر می رسد از سوی یک متخصص بیان شده باشد.

در مورد وجود مواد شیمیایی و زائد در چای مصرفی وارداتی، بخصوص چای های کیسه ای، تردیدی نیست. خوشبختانه چای تولید داخل، به دلیل عدم وجود امکانات پیشرفته برای افزودن مواد زائد برای جلب مشتری، از این مشکل مصون هستند.
مواد شیمیایی چای های گران قیمت خارجی، بخصوص چای های کیسه ای، شامل انواع زیر است:

- رنگ شیمیایی برای خوش نما و مشتری پسند شدن چای،
- طعم دهنده های شیمیایی برای جذب ذائقه های متنوع مشتریان،
- عطرهای شیمیایی برای خوش بو کردن کاذب و گول زننده ی چای،
- بقایای سموم شیمیایی آفت کش ها که در مناطق مرطوب سیلان استفاده می شود،
- بقایای جسد آفات گیاهی چای که مرده و سپس همراه چای به کارخانه می روند،
- برخی آلودگی های محیطی که باعدم شستشوی معمول، روی چای باقی می ماند.

ممکن است دو آلودگی آخر، در اثر حرارت دادن چای از بین بروند یا کاهش یابند اما بدیهی است که همه این مواد می توانند مضرات ویژه خود را در بدن داشته باشند که طبعن دندان و کلا ناحیه دهان هم از این ضرر مصون نیست. اما نکته ای که در این مطلب به آن پرداخته نشده است، فواید کلی چای در صورتی که طبیعی باشد، چه به صورت کیسه ای و چه فله ای است. صرفن به خاطر «شکل ارائه»ی چای نمی توان آن را مفید یا مضر دانست. مهم مواد اضافی است که به شرح فوق به آن افزوده شده است.

یک نکته که البته در مطلب مورد بحث ذکر نشده و نگارنده نیز نسبت به آن مشکوک هستم، ضرر کاربرد احتمالی کاغذ یا پوشش پلاستیکی چای های کیسه ای است که چه بسا آن را نیز بتوان به مضرات این شکل خاص ارائه‌ی چای افزود که خوب است صاحب نظران در مورد آن نیز به مخاطبین اطلاعاتی ارائه کنند.

همان طور که از مجموع بحث روشن می شود، همه این مضرات به صورت کلی تمام بدن و ارگان ها را تحت تاثیر قرار می دهند نه تنها دهان یا دندان را.

در مورد رنگ اضافه شده در چای هم باید گفت که اولن رنگ در مواد غذایی به هر دو صورتِ طبیعی و یا شیمیایی وجود داشته و رنگ غذا در تغییر نمای دندان ها به طور طبیعی تاثیر گذار است. خود رنگ به تنهایی به عنوان عامل مضر برای دندان ها تلقی نمی شود و خطر «پوسیدگی دندانی» و «بیماری های لثه»، -دو مشکل اصلی ناحیه دهان- از ناحیه پلاک دندانی و تجمع و ماندگاری باکتری ها، در دندان پزشکی مورد بحث است. رنگ دندان، عمدتن به علت عدم رضایت برخی افراد از ظاهر دندان ها، مورد توجه قرار می گیرد که می تواند از سوی دندان پزشک یا از طریق کاهش غذاها و نوشیدنی های رنگ دار توسط شخص، کاهش یافته یا حذف گردد.

موضوع دیگر، استفاده از ساینده های دندانی، اعم از پودر یا خمیر دندان هاس ساینده است. میزان و نوع ساینده ها (دندان ساها) در خمیر دندانی ها بسیار موضوع مهم و قابل بحثی است و در دندان پزشکی پیشگیری (و دندان پزشکی اجتماعی به طور اخص) مورد تاکید و مبنای پژوهش های فراوان است.
خلاصه توجه و نظرِ محققین و متخصصین این است که مبادا مردم با استفاده نایجا از مواد ساینده بر روی مینای دندان خود، این لایه مهم دندانی را نابود کنند. مینای دندان، پس از رویش دندان به هیچ عنوان بازسازی نمی شود و تنها می تواند توسط دندان پزشک با مواد مصنوعی ترمیم شود. بنابراین نسبت به کاربرد مواد ساینده در مسواک زدن باید توجه کافی داشت و تنها از خمیرهای کاملن مورد اعتماد استفاده کرد. کاربرد پودرهای ساینده هم به کلی مردود است. این نظریه که اشخاص برای کاهش یا حذف رنگ اضافی روی دندان های خود، از خمیرهای ساینده استفاده کنند، اگر با تجویز دقیق یک دندان پزشک و همچنین از محصولات مورد تایید مجامع معتبر جهانی نباشد، به کلی موضوع مردود و غیرقابل قبول می باشد.


یکی از موارد تغییر رنگ دندان ها نیز به وجود جرم ارتباط دارد که اگر لایه سختِ جرم روی دندان وجود داشته باشد، تنها از سوی دندان پزشک و با کاربرد روش ها و ابزارهای کاملن استاندارد و تعریف شده باید حذف شده و پس از آن، سطح مینا، با روش درست و ابزار مناسب، براشینگ (پرداخت) شود.

با آرزوی موفقیت هفته نامه وزین سلامت در انجام رسالت مهمی که در حوزه «سلامت جامعه» بر عهده گرفته اند و همچنین درود فراوان به همکار دانشمند حوزه دندان پزشکی اجتماعی آقای دکتر حامی، انتظار دارد مقاله یا مقالات جامعی در این زمینه از سوی ایشان یا هر یک از صاحب نظران علاقمند تهیه شود که با نشر آن بتوان موضوعاتی چون «چای»، «رنگ دندان»، «روش های بهداشت دهان»، «روش های حذف لایه های زائد روی دندان ها» و امثال آن ها را به صورت دقیق به اطلاع مردم رساند.

به نظر نگارنده، از طریق همین بحث ها و اظهارنظرهای کارشناسانه ی صادقانه و صمیمی می توان به رشد فرهنگ جامعه کمک کرد.

بااحترام مجدد،

 
مطلب خود را بنویسید*
:) ;) :D 8) :( :| :\ :cry: :evil: :o :oops: :{} :?: :!: :idea:
محافطت در مقابل اسپم (کپچا)
بارگذاری تصویر