ضمن تبريك سال نو به همه مديران محترم ايردن و كاربران گرامى،
كاربران نظرات متفاوتى را مطرح كرده اند و هریک بر اساس شخصیت خود، با بيان و كلماتی متفاوت، كامنت هاىی گذاشته اند. به نظر من مشكل اصلى در اینجا، ساخت طنز و چگونه خندان مردم نيست. آقاى مهران مديرى آدم هوشمندی است و حجم وسيعى از اطلاعاتى را كه كسب كرده و به طنز كشيده، يا خود مشاهده كرده، يا از مردم همین جامعه شنیده و یا از خود پزشكان كسب كرده است. ما منكر وجود مشكلات در سيستم بهداشتى و درمانى كشور نيستيم. وزير بهداشت، بارها خود در این باره صحبت كرده، راه حل هايى را پيش رو گذاشته و طرح سلامت نوين نیز در حال اجرا است.
به نظر من هر كسى مى تواند هر مطلبی اعم از نوشتار، گفتار یا برنامه صدا یا سیما را در حد اطلاعات و ديدگاه خود نقد كند و اين حق نقد را نباید از كسى گرفت. اگر در جامعه پزشكى افرادى از گروه پزشكان به مسئله اى انتقاد دارند، اين وظيفه نظام پزشكى و وزير بهداشت است كه اين انتقاد يا انتقادات را به گوش مسوولين برسانند. نظام پزشكى يك انجمن صنفى مجزا از وزارت بهداشت است و هر دو بايد در زمینه دفاع از سلامت و بهداشت جامعه (مردم) و همچنين جامعه پزشكى قدم بردارند ولى مسووليت اصلى با وزارت بهداشت است. عملكرد و كارآرايى وزارت بهداشت بسيار بسيار مهمتر است. معلوم است كه بايد وزير بهداشت اظهار نظر كند.
اما در مورد سريال طنز "در حاشيه" تا بحال يازده قسمت آن را ديدم و ضمن این که خنديده ام، افسوس هم خوردم كه بعضى از زوايايى كه به صورت اغراق آميز به طنز كشيده شده، اصلا وجود خارجى ندارد. من کارگردان نيستم ولى ذهنم به این مشغول شده که آيا فقط بايد جنبه هاى منفى يك شغل و يا يك خدمت به طنز كشيده شود و يا جنبه هاى مثبت خدمات را هم مى توان با طنز بیان کرد؟ يكى از كاربران پزشك جنبه ها و زواياى ديگر جامعه پزشكى را اظهار كرده اند، ولى چرا اين زوايا از چشم گارگردانى چون مهران مديرى ديده نشده -و يا شايد ديده شده و باید صبر کرد- اينست كه بعضى از مشكلات را مردم مشكل خود پزشك مى دانند. مثلن اينكه پزشك وقتى فارغ التحصيل مى شود كجا كار كند يا نكند، درامدش چقدر باشد كافى است يا نيست، بتواند ازدواج كند يا نكند، بتواند تشكيل خانواده بدهد يا ندهد، ..... مردم رفتار حرفه ای پزشكان را مى بينند: پول ويزيت، مدت زمانى كه پزشك برای معاینه صرف مى كند، رفتار با بيمار، تشخيص بيمارى و در نهايت نسخه تجويزى و پیگیری روند درمان. اگر با كمترين هزينه و كوتاهترين زمان بیمار خوب شود، ان پزشك خوب است و گرنه موضوع فرق مى كند.
البته اين طبيعت انسان است اكثر ما همينطور هستيم انچه را كه با چشم مى بينيم و برايمان ملموس است، تجزيه و تحليل مى كنيم ولى هميشه همه واقعيت ها قابل ديدن و لمس كردن نيستند افرادى كه اطلاعات پزشكى ندارند و در اين شغل نيستند نمى دانند درد جامعه پزشكى چيست؟...محصل كه بودم هر اتفاقى كه مى افتاد ديگران مى گفتند تو اين مدرسه به شما ياد ندادند...... ، انگار هميشه معلمان مسئول تربيت ما بودند و هستند!
اين مطلب را هم به جرات مى توانم بگويم كه در جامعه ما، قشرى كه بيشتر از همه مورد حمله قرار مى گيرد، پزشك است. اين همه بازاريان و مشاغل آزاد كه در بعضى از آنها، با كمترين تحصيلات بالاترين درآمد را دارند و كمترين ماليات را مى دهند ولى كمتر در جامعه به اين اقشار اعتراض مى شود. از نمايشگاههاى اتومبيل تا بنگاه هاى املاك، واردات و صادرات و...بعضى از سازمان هاى دولتى و نيمه دولتى و... همه اينها درآمدهاى كلان با كمترين ماليات را دارند ولى آنقدر بر سر زبانها نيستند. حتما مى فرماييد چون با جان انسان ارتباط مستقيم ندارند. بله پزشكان با جان انسان ها سروكار دارند و بايد به خاطر خدماتى كه با جان ودل ارائه مي دهند بيشترين احترام در جامعه را نیز داشته باشند. چرا اينطور نيست؟!
.... مردم آگاه بهتر از من مى دانند چرا؟
اين سريال با آنكه طنز است، ولى پخش آن به جامعه پزشكى بيش از تفكرى كه الان در بين مردم وجود دارد، ضرر نمى زند چون جامعه هم همينطور فكر مى كند. تا تفكر مقامات بلندپايه و مسوولين وهمچنين مشكلات جامعه پزشكى حل نشود، چه اين سريال ها باشد و چه نه، ديدگاه مردم عوض نخواهد شد.
مردم تمایل دارند خدمات بهداشتى و درمانى رايگان با كيفيت بالا و قابل دسترس در تمام نقاط ايران بدون هيچ اجحافى داشته باشند كه اين حق ایشان است. حالا چه بر سر پزشكان، دندان پزشكان ، كاركنان خدمات پزشكى بيايد يا نيايد مشكل مردم نيست، مشكل مسوولين نظام مى باشد!
به اميد فردايي بهتر و پربارتر
Sent from my iPad