ارزیابی درونی گروه های آموزشی دانشکده دندان پزشکی تبریز با استفاده از الگوی CIPP در سال 1394
اين مطالعه با هدف ارزيابي دروني گروههاي آموزشي دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علومپزشكي تبريز با استفاده از الگوي CIPP صورت پذيرفت.
مرتضا ممیز قرار بود پزشک شود
مرتضی ممیز قرار بود مثل فرزندان اکثر خانواده های ایرانی پزشک بشود. در روز کنکور پزشکی اما بیماری حصبه به سراغش می آید... او رشته گرافیک را در دانشکده هنرهای زیبا تاسیس کرد. انجمن صنفی طراحان ایران را بنیان نهاد و بی دریغ به هر نشریه فرهنگی که می توانست کمک کرد.
آزمون بزرگ قانونپذیری
آشنائی با چالشهای درونی و بررسی و نقد یک نهاد مدنی میتواند برای همه کنشگران جامعه مدنی ایران تجربه آموز باشد. زمانی که این سازمان مردم نهاد، یک انجمن علمی یا صنفی پزشکی باشدنقد و بررسی این انجمنها میتواند آنها را از آسیبهای ویرانگر دور نگهدارد و به پزشک در کار خدمت به سلامت زیستی شهروندان و اعتلای پزشکی کشور یاری رساند.
سفرِ زبان، از کام تا دندان، در دهانِ فرو بسته
نارسائیها و بالاتر از آن کژ رویهای غیر اخلاقی در میان سازمانهای مردم نهاد دندانپزشکان ایران راه یافته است. من نمونههائی از آن را پیش از این برای همکاران علاقهمند گزارش کرده ام و بیش از آن در یادداشتهایم دارم.
مجمع عمومی به دعوت بازرس
روز پنج شنبه 8 آبان 1393 مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده بنا به دعوت بازرس انجمن علمی دندانپزشکی ایران با دستور کار « «گزارش بازرس از عملکرد کاری و مالی هیئت مدیره و تصمیم گیری پیرامون آن و تعیین تکلیف وضعیت هیئت مدیره بر اساس مادههای13 و 19 اساسنامه. » تشکیل شد. گزارش برگزاری این مجمع عمومی نیز مانند گذشته در دو بخش تقدیم میشود. بخش نخست تحلیلی است که در باره این مجمع عمومی نوشته ام. بخش دوم مشروح کامل سخنرانی در مجمع است. برای دسترسی آسان تر، گزارش بازرس جداگانه در انتهای متن آورده شده است.
قانون تملک آپارتمان ها
مصوب ۱۶/۱۲/۱۳۴۳ با اصلاحات و الحاقات
مالکیت قسمت های اختصاصی و مالکیت قسمت های مشترک.
قسمتهای مشترک مذکور در این قانون عبارت از قسمتهایی از ساختمان است که حق استفاده از آن منحصر به یک یا چند آپارتمان یا محل پیشه مخصوص نبوده و به کلیه مالکین به نسبت قسمت اختصاصی آنها تعلق می گیرد. به طور کلی قسمت هایی که برای استفاده اختصاصی تشخیص داده نشده است یا در اسناد مالکیت ملک اختصاصی یک یا چند نفر از مالکین تلقی نشده از قسمتها مشترک محسوب می شود مگر آن که تعلق آن به قسمت معینی بر طبق عرف و عادت محل مورد تردید نباشد.
گزارش و نقدی از درون مجمع عمومی دو نهاد مدنی
دوستان و همکاران گرامی. در تاریخ 19 اردیبهشت 1393، روز پس از برگزاری سه مجمع عمومی همزمان، یادداشتی خدمت دوستان فرستادم. دو نفر از همکاران هیئت رئیسه مجمع عمومی من را متهم کردند که دروغ گفتهام و میخواهم با شانتاژ به خواستههایم برسم. محبت کنید پیش از خواندن این گزارش، متن آن نوشته را در بخش سوم ، صفحه 87 ملاحظه بفرمائید.
مقدمه ای بر تدوین آیین نامه اجرایی انجمن دندان پزشکی
همه انجمنهای علمیو صنفی بر پایه اساسنامه، تشکیل شده و فعالیت میکنند. هر اساسنامه، معیارهای عمومیتر ساختار انجمن را تعیین میکند و به جزئیات فعالیت روزمره نمیپردازد. ولی در عمل، بارها پیش میآید، پدیده ای که در اساسنامه پیش بینی نشده یا نادقیق مطرح شده است، میبایست در انجمن تبیین حقوقی شود. در چنین وضعیتی، برای یافتن بسیاری از پرسشها و تعیین راستای فعالیت انجمن، باید به قانونها و مصوبههای قانونی معینی مراجعه کرد.
تفکری که سالها انجمنهای دندانپزشکان را به بیراهه کشانده است
انجمن صنفی و انجمن علمیدندانپزشکان عمومیایران، جایگاه با ارزشی در خانواده دندانپزشکی کشور دارند. تغییرات در این انجمن، میتواند در فرایند زندگی درونی انجمنهای دیگر تاثیر بگذارد. در این نوشتار شتاب زده به بررسی نقش با اهمیت این دو انجمن پرداخته ام، به امید این که شرکت کنندگان در انتخابات روز 26 دی ماه با انتخاب خود بر روند تغییرات نهادهای مدنی دندانپزشکی به سوی شفافیت در کار و فعالیت مالی، شیوههای گزارش دهی، اطلاع رسانی و به زبانی دیگر اجرای اساسنامه و قانون گرائی، اثر گذار شوند.
گزارش تحلیلی مجمع عمومی مهر 92 انجمن دندان پزشکی ایران
بخش نخست، گزارشی است بدون پیرایش از زندگی درونی یک انجمن علمیکه رویه دانش و راست گفتاری و منش گروهی از دندانپزشکان را نشان میدهد. سندی است که هم نویسندگان میتوانند از آن سود ببرند و هم تاریخ نویسان. بخش دوم برداشتی است شخصی. یک دیدگاه از یکی از صحنههائی که در انجمنی غیردولتی و غیر انتفاعی در سال 1392 دیده شد.
آموزش آنلاین ره آورد نوین فناوری برای بهبود کیفیت
ضرورت بهسازی و توسعه نیروی انسانی از طریق مشارکت اعضای حرفه ای در بهبود کیفیت و افزایش بازده در سازمانها از یک طرف و گذر از قرن بیستم وظهور تکنولوژی اطلاعات و ره آوردهای آن از جمله مرز گستری سازمانها از طرف دیگر نهایتاً منجر به توسعه و گسترش واژه های مجازی محسوب می شود. با توجه به ضرورت بهبود کیفیت، تغییر ساختار سازمانها به سمت مجازی شدن، گسترش مشاغل و پیچیدگی امور، لزوم دسترسی به نرم افزارها و سخت افزارهای مربوط به تکنولوژی اطلاعات و روش های جدید آن و تأثیر آن در فرآیند بهبود کیفیت و افزایش بازده پذیرش آموزشهای مجازی غیر قابل اجتناب می باشد.
اعتبار سنجی؛ ابزار کنترل کیفیت آموزش
در این مقاله موضوع اعتبار سنجی، در ارتباط با ویژگی های کلی نظام آموزش سازمان بررسی شده و مطالب در چهار بخش ارائه می شود: در نخستین بخش، مقوله کیفیت و اعتبار سنجی و ارتباط آن با عناصر برنامه های آموزشی مفهوم سازی می شود.در بخش دوم، اعتبار سنجی از حیث کارکردها و رویکردها، بررسی خواهد شد. در بخش سوم، با تشریح مؤلفه ها و شاخص های اعتبار سنجی، فرایند اجرایی آن به بحث گذاشته خواهد شد و در بخش نهایی مقاله، ضمن نتیجه گیری از مباحث ارائه شده، برخی فرصتها و تهدید های موجود، مورد توجه قرار می گیرند.
سه نوع مسوولیت پزشکان و مرور چند پرونده حقوقی
مسعود مظاهری تهرانی وکیل دادگستری و استاد دانشگاه که این روزها مقاله اش باموضوع مسئولیت مدنی ناشی از خطای شغل پزشکی در همایش طب و قضا در شیراز حائز رتبه برتر شده است در گفتوگویی با «قانون» به توضیح مسئولیت حقوقی پزشکان در قبال بیماران پرداخته است.
مروری بر بهداشت حرفه ای در دندان پزشکی
از جمله آموزش های مهم و ضروری چه به صورت اولیه و چه بازآموزی و مداوم، برای دست اندرکاران حرفه دندان پزشکی، «بهداشت حرفه ای» است. درمانگران دندان پزشکی باید با درک اهمیت موضوع، دانستن نیازهای بهداشتی خود را یک ضرورت دانسته و ضمن مطالعه مستمر و توجه به این مهم، دست نیاز به سوی متخصصینِ بروز و درد آشنای بهداشت حرفه ای دراز کنند. در این مطلب، به طور خلاصه مروری گذرا بر موضوع طب کار و بهداشت حرفه ای در محیط های دندان پزشکی شده، تا با جلب توجه همکاران، ایشان برای پرداختن به این موضوع مهم ترغیب شوند.
چرایی آموزش بهداشت حرفه ای به دندان پزشکان
دندان پزشکان و پیرا دندان پزشکان باید آموزش های بهداشت حرفه ای شامل عوامل زیان آور محیط کار خود و چگونگی کنترل این عوامل را بیاموزند تا به عنوان کمترین انتظار، قادر به شناسایی دقیقِ موقعیت هایی که امکان تاثیرپذیری سلامتی آنان از شرایط وجود دارد، باشند.
تاریخچه بهداشت حرفه ای
بهداشت حرفهای (Occupational Health) یا سلامت شغلی یا سلامت کار شاخهای است از علم بهداشت و عبارتست از شناسائی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیط کار به همراه یکسری مراقبت های بهداشتی درمانی به منظور سالمسازی محیط کار و حفظ سلامت نیروی کار
مقالات علمی را برای گروه های مختلف اجتماعی جذاب تر بنویسیم
بسياری از مقالات علمی و پزشکی، حاوی مطالب طولانی و مبهمی هستند که بيشتر خوانندگان و حتی آنهايی را که آگاهی مناسبی به موضوع دارند نيز گمراه میکنند. هنوز هم حجم زيادی از مقالات علمیمنتشره فقط توسط دانشمندان و محققانی که به موضوع مقاله علاقهمند هستند، مورد مطالعه قرار میگيرد و افرادی که به مطالعه گذرای مقالات علمی میپردازند، بيشتر به صفحات علمی روزنامهها و مجلات علمی عام مراجعه میکنند. در این مقاله 10 فرمان برای نگارش علمی و جذاب توصیه شده است.
رشد مراکز حرفه ای دندان پزشکی با شبکه سازی اجتماعی
مراکز خدمات دندان پزشکی، چه مطب دندان پزشکان و چه لابراتوارهای مختلف مرتبط با دندان پزشکی، هریک به نوعی یک «بنگاه تجاری» و یک «کسب و کار» و شرکت کوچک تلقی می شوند. ترجمه حاضر اگر برای حرفه ای ها مورد توجه و دقت قرار گیرد، می تواند در موفقیت این مراکز نقش مهمی داشته باشد. دنیای امروز بدون در نظر گرفتن اینترنت معنای واقعی خود را ندارد.
الگوهایی موثر برای مدیریت تغییر
ما در دنیایی زندگی میکنیم که در آن کلمه «تغییر» نظم کاری جدیدی را تعریف میکند. رهبران سازمانی اگر با تغییری مواجه شوند، دیگر فرصت تجزیه و تحلیل آن را ندارند. آنها در عوض باید تصمیم بگیرند چگونه میتوانند سازمان خود را دگرگون کنند تا یک محیط به سرعت در حال تغییر را حفظ کنند.
بیانیه مطالبات سازمانهای جامعه مدنی ایران
روز یکشنبه 19 خرداد 1392 زمانی که در نشست «جمعی از فعالان و نمایندگان نهادهای صنفی و سازمانهای مردم نهاد» برای ارائه مطالبات خود به نامزدهای ریاست جمهوری شرکت می کردم، واکنش این نامزدها برایم در پس مه قرار داشت. بیانیه « مطالبات سازمانهای جامعه مدنی ایران» را مطالعه خواهید فرمود و خواهید دانست چرا باورمان نمیشد این سند بیچالشهای فرساینده پذیرفته شود.