
۱۷ تیر ۹۵
خطاهای پزشکی؛ دو مرجع، رسیدگی میکنند
محمدنعیم امینی فرد سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: "باید هر دو دستگاه «نظام پزشکی» و «پزشکی قانونی» تبادل اطلاعات و تعاملی برای همکاری در جهت بررسی تخلفات پزشکی داشته باشند تا در تسهیل در روند دادرسی و جلوگیری از اطاله آن موثر باشد."
۱۶ تیر ۹۵
آموزش پزشکی؛ توانمندسازی کارکنانِ سلامت هدف است
دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: "ارتقای اثربخشی و توانمندسازی نیروی انسانی در حوزه سلامت در سطوح مختلف، هدف اصلی «آیین نامه نظام آموزش مهارتی و حرفه ای» است. طبق این آیین نامه لازم است دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیازهای بومی و همچنین ظرفیت های موجود در منطقه خود را رصد نموده و متناسب با این نیازها از تمام ظرفیت های موجود جهت گسترش آموزش های مهارتی استفاده کنند."
۱۵ تیر ۹۵
درمان ریشه دندان؛ خودترمیمی عاج در پیش است
محققان دانشگاه هاروارد و دانشگاه ناتینگهام، نوعی ماده پرکننده دندان از یک ماده زیستی مصنوعی درست کردهاند که میتواند رشد سلولهای بنیادی را در پالپ دندان تحریک کند.
۱۴ تیر ۹۵
کاردان بهداشت دهان؛ تبدیل وضعیت در دست بررسی است
دکتر سعید عسگری، اندودنتیست و دبیرشورای آموزش دندانپزشکی و شورای سلامت دهان گفت: "در جلسه اخیر کمیسیون مشترک شورای سلامت دهان، وجوه گوناگون نامه ارسالی توسط دفتر سلامت دهان در مورد تبدیل وضعیت کاردانهای بهداشت دهان که در گذشته با برنامه آموزشی متفاوتی تربیت شدهاند، مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا پیشنهادات کارشناسی اعضای شورای سلامت دهان به ریاست شورا منعکس شود."
۱ تیر ۹۵
سیستم آموزشی؛ دندانپزشکان درمان-محور هستند
دکتر علی تاجرنیا، دندان پزشک متخصص پروتز و رئیس هیأت مدیره انجمن دندان پزشکی ایران گفت: "ساختار نامطلوب و ناعادلانه سهمیهبندی پذیرش دانشجو، عدم اهتمام در عمل به قوانین و مقررات توزیع نیروی انسانی، عدم توجه جدی به بخش دندانپزشکی در مراکز بهداشتی-درمانی، فرسودگی تجهیزات جهت ارائه خدمات مطلوب دندانپزشکی، تعرفهٔ پایین و غیر واقعی دولتی و دریافت مالی ناچیز دندانپزشکان مشمول طرح نیروی انسانی، عدم پوشش بیمهای مناسب و مداخلات جدی حاکمیت تنها بخشی از سهم دولت و سازمانهای در بروز مشکلات ارائه خدمات دندانپزشکی در کشور است. بدون شک دندانپزشکان نیز که محصول همین سیستم آموزشی و رویکرد درمان محور هستند، بخشی از این مشکلات محسوب میشوند."
۳۱ خرداد ۹۵
تربیت دندانپزشک؛ دچار اشکال است
دکتر محمد بیات، جراح فک و صورت و رئیس دانشکده دندان پزشکی تهران گفت: نظام تربیت دندانپزشک در کشور ما دچار اشکال است. ما به خدمات سطح ۱ و ۲ دندانپزشکی نیاز داریم و برای خدمات سطح ۳ دندانپزشک تربیت میکنیم. این مشکلی طولانی است که ظرف ۶ ماه حل نمیشود و باید قدری دندان سر جگر بگذاریم که طرحهای پیشگیرانه وزارت بهداشت که موفق هم بوده است به نتیجه برسد.
۲۹ خرداد ۹۵
تصور یکمدیر؛ نظامپزشکی اخذ طرح ترافیک با التماس است
دکتر علی یزدانی، دندان پزشک متخصص ترمیمی و عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران گفت: اگر به نمایندگی از دندانپزشکان بخواهم پاسخ دهم؛ می گویم تصورم از نظام پزشکی برای من فقط یک طرح ترافیک است که با گریه و التماس باید برای تهران بگیرم؛ همچنین هنگام تمدید پروانه به آنجا می روم و دیگر کاری با این سازمان ندارم.
۲۸ خرداد ۹۵
پروانه پزشکان؛ آدرس مشخص میشود
دکتر حجتالله مقیمی، قائم مقام معاونت نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی گفت: برای تحقق توزیع جمعیتی مناسب، پروانه پزشکی با آدرس مشخص صورت میگیرد. وزارت بهداشت نیز طرحی را برای توزیع مناسب بر اساس مناطق شهرداری دارد که طبق آن باید در سراسر مناطق ۲۲گانه شهری و حومه شهرها پزشک عمومی، متخصص، پیراپزشک و ... داشته باشیم.
۱۹ خرداد ۹۵
مقالات علمی ایرانی؛ مورد بیاعتنایی جهانی است
دکتر بهزاد قرهیاضی، رییس امور پژوهشی و فناوری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: "متاسفانه ایران با نوعی بیاعتنایی جامعه علمی جهانی مواجه شده است، چرا که کشور ما از نظر تعداد مراجعه به مقالات رتبه 120 جهان را دارد. واقعیت این است که تعداد مقالات ISI تنها شاخص ارزیابی توسعه نیست و مقالات شاخصهای دیگری نیز دارند که آمار و میانگین ارجاع به آنها را مشخص میکند. "
۱۸ خرداد ۹۵
درمان شکاف کام؛ با مهندسی بافت در اصفهان انجام شد
پژوهشگران مرکز تحقیقات ترابی نژاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تلاشند زمینه درمان شکاف کام با استفاده از سلولهای بنیادی مشتق از بافت چربی را فراهم کنند. از سلولهای بنیادی میتوان در اصلاح و ترمیم نقایص فک و صورت، ناهنجاریهای مادرزادی، شکاف کام و لب و جراحی و ترمیم شکستگیهای ناشی از تصادفات و حوادث استفاده کرد.
۱۷ خرداد ۹۵
فسیل گوشتخوار استرالیایی؛ دندانهای آسیاب متفاوتی دارد
محققان استرالیایی بقایای فسیلی مربوط به گروه ناشناختهای از کیسهداران گوشتخوار استرالیایی که 15 میلیون سال پیش در ناحیهای در شمال غربی کوئینزلند زندگی میکردهاند را به تازگی کشف کرده اند. شکل دندانهای مجزا و ساختار دندان این گروه از جانوران غیرمعمول که به نام malleodectid شناخته میشوند.
۱۶ خرداد ۹۵
عامل بدبختى مردم؛ تنها جامعه پزشکی هستند
دکتر نوید ناصری، ارتودنتیست و عضو شورای عالی نظام پزشکی گفت: "جامعه پزشكى با مشاهده تكرار هر ساله سياست يك بام و دو هواى دولتهاى مختلف با آنها، آهسته آهسته و به اجبار در پذيرفتن تهمت، «تنها عامل بدبختى مردم، بودن جامعه پزشكى» متقاعد مى شوند و بهترين كار را پس از ردّ مظالم، بستن مطبها و مراكز پزشكى و اعلام ورشكستگى مى دانند كه ان شاء الله تمامى مشكلات مردم با اين سناريو به طور كامل برطرف شود."
۷ خرداد ۹۵
آلودگی ایدز؛ در پی درمان دنداندرد اتفاق افتاد
دکتر روحالله درستکار، متخصص ویروسشناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه بقیهالله گفت: "در آزمایش دقیق کودک ۵ ساله و بررسی شرح حال و تاریخچه پزشکی خانواده، مشخص شد که در سفر دوبی، بچه را برای دندان درد به دندان پزشکی برده اند که پس از درمان دندان، غدد لنفاوی او نیز عفونی شده است."
۶ خرداد ۹۵
سیستم احساس درد؛ برای حفظ ربوت ساخته شد
محققان دانشگاه لایبنیتس هانوفر اعلام کردند که :"در جریان آزمایش ها، بازوی یک ربات را به حسگر کوچکی در نوک انگشت مجهز کردند و آن را با بافت مصنوعی شبیه ساختار پوست انسان پوشاندند. این حسگر در زمان تشخیص فشار و یا درجه حرارت بالا، احساسات درد را انتقال می دهد. سیستم تشخیص درد به ربات ها امکان میدهد اشیایی را که می توانند به آنها صدمه بزنند، در محیط اطراف خود تشخیص دهند."
۵ خرداد ۹۵
انجمنهای علمی؛ گامبهگام اختیارات آموزشی افزایش مییابد
دکتر سعید عسگری، اندودنتیست و دبیرشورای آموزش دندانپزشکی و شورای سلامت دهان گفت: "این دبیرخانه بخشی از امور مربوطه را در راستای ارتقای مشارکت تشکل های مردم نهاد، به انجمنهای علمی تخصصی واگذار می کند."
۴ خرداد ۹۵
پوشش هزینههای سلامت؛ نیازمند افزایش منابع مالیاتی است
دکتر حسن قاضی هاشمی، چشم پزشک و وزیر بهداشت گفت: "متاسفانه در دنیایی زندگی می کنیم که ۳۰ درصد از مردم آن فاقد هر گونه پوششی برای هزینه های سلامت خود هستند و ما باید منابع پایداری را از محل افزایش منابع مالیاتی برای تامین این کمبودها پیدا کنیم."
۴ خرداد ۹۵
پزشکان جوان؛ میخواهند زود و آسان بالا بروند
دکتر علی یزدانی، دندانپزشک متخصص ترمیمی و عضو شورای نظام پزشکی گفت: "بارها پیشآمده که روز انتخابات در یک انجمن اعلام کردهاند سیستم کامپیوتر به دلیل نبود برق قطعشده است، بنابراین بهصورت دستی انتخابات را برگزار کردند و چون دیگر امکان کنترل برگههای رای وجود نداشته، یک نفر 5 بار آمده و رای داده است. عدهای برای کسب قدرت و منابع مالی و ... سوءاستفادههای زیادی از عضویت در انجمنها و ساختار انجمنهای تخصصی پزشکی کردهاند. متاسفانه پزشکان جوان در این موارد زیاد دست دارند و میخواهند با تلاش کم و در مدتزمان کوتاه به جایگاههای بالاتری برسند."
۳ خرداد ۹۵
پژوهش در ایران؛ نگرش و مدیریت بسیار اشتباه است
دکتر نیما رضایی، متخصص ایمونولوژی و مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: "نوع نگرش نسبت به تحقیق و پژوهش در کشور ما بسیار اشتباه است، به طوریکه بسیاری از پژوهشگران پژوهش را تنها به تولید مقاله و انتشار آن در یکی از مجلات خارجی خلاصه میکنند، در حالی که هدف از پژوهش جواب دادن به سؤالات است و اگر هدف به درستی انتخاب شود، مقالات تولید شده به ثروت تبدیل میشوند؛ اما اگر هدف مشخص نباشد، آینده آن نیز مشخص نخواهد شد."
۲ خرداد ۹۵
توسعه فعالیتهای علمی؛ یک وبسایت انگلیسی راهاندازی شد
دکتر باقر لاریجانی پزشک، متخصص غدد و معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: "دانشگاهها اگر بتوانند ظرفیت ها و پتانسل های خود را در عرصه بین المللی بشناسانند، قدم های موثری در راستای توسعه فعالیت های علمی - بینالمللی برداشتهاند. در این زمینه سامانه"Education Iran" راهاندازی شده تا دانشگاهها اطلاعات خود را به زبان انگلیسی در این سامانه درج کنند. "
۱ خرداد ۹۵
مواد ضدباکتری خمیردندان؛ طبیعت دستگاه گوارش را مختل میکند
طبق یافته جدید محققان دانشگاه ایالتی اورگن، مواد آنتی باکتریال موجود در صابون ها و خمیردندان ها موجب تغییر در باکتری های روده می شوند. تغییر در میکروبیوم های روده هم دارای تاثیرات متابولیکی، قلبی-عروقی، دستگاه ایمنی و نورولوژیکی خواهد بود.
۳۱ اردیبهشت ۹۵
حقوقهای چندصدمیلیونی؛ عامل کسر بودجه سلامت است
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار گفت: "چند هزار نفر به طور مستمر و ماهیانه مبالغ چند ده و گاه چند صد میلیون تومانی دریافت میکنند و وقتی سیل در آمدشان به تعویق میافتد، خود را مستحق دریافت زیرمیزی میدانند. در حالی که بخش اعظم خدمات بهداشتی-درمانی، توسط پزشکان عمومی، پرستاران ، پیراپزشکان و دستیاران ارائه میشود."
۲۶ اردیبهشت ۹۵
تعرفههای پزشکی؛ تأخیر موجب محدودیت خدمت است
دکتر علی رضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی، طی نامهای که ۱۵ اردیبهشت به معاون اول رئیسجمهور نوشته، از ارائهدهندگان خدمت و بیمهها خواستار مساعدت و رفع مشکلات اقتصادی شده است.
۲۵ اردیبهشت ۹۵
تعرفههای پزشکی؛ بیش از این به تأخیر نیاندازید
تاخیر همه ساله در تصویب و ابلاغ تعرفه های پزشکی علاوه بر برهم زدن نظام اقتصادی در بازار سلامت کشور، گردش اقتصادی و به تبع آن تداوم فعالیت بسیاری از ارائه کنندگان خدمات سلامت را با چالش های جدی مواجه نموده است. دو تن از اعضای شورای عالی سازمان نظام پزشکی، در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور، خواستار بررسی تاخیر در اعلام تعرفه های پزشکی شدند.
۲۴ اردیبهشت ۹۵
تأسیس یک بانک جدید؛ وزیر بهداشت پیشنهاد کرد
دکتر حسن هاشمی، وزیر بهداشت با اشاره به مشكلات پيش آمده در اجراى طرح تحول سلامت گفت: "كمبود اعتبارات از دستكارى در طرح و اعتبارات بيمه ها كه به موقع پرداخت نشد ناشى مى شود، هر چند ما معتقديم با همان اعتبار سال ٩٢ مى توانيم كار را به پيش ببريم. پيشنهاد ما تاسيس يک بانک يا شركت خصوصى حد فاصل گيرنده خدمت و ارائه كننده خدمت است."
۲۳ اردیبهشت ۹۵
داروی قاچاق؛ برای ریشه کنی، اهتمام جدی داریم
دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: "برای ریشه کن کردن ورود قاچاق دارو اهتمام جدی داریم، قاچاق کالا و دارو تنها به اقتصاد ضربه نمیزند بلکه سلامت مردم را تهدید میکند."
۲۲ اردیبهشت ۹۵
احداث بیمارستان دهان؛ دولت منتظر سرمایه خارجی است
دکتر حسن قاضی هاشمی، وزیر بهداشت گفت: " شش حوزه ساخت بیمارستان، تصویربرداری، آزمایشگاه، مراکز جامع بیماران سرطانی، بیمارستانهای دهان و بحث دیالیز و حمایت از بیماران کلیوی، از حوزههایی است که در سرمایهگذاری خارجی مورد توجه است و در پنلهای «همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه سلامت» تشریح میشوند."
۲۱ اردیبهشت ۹۵
آموزش بهداشت دهان؛ توسط دستیار دندانپزشک ارائه شود
دکتر علی تاجرنیا، دندانپزشک متخصص پروتز و رئیس کنگره 56 انجمن دندان پزشکی ایران گفت: "وزارت بهداشت طرحی را ارائه کرده که طبق آن دستیاران دندانپزشک در کنار دندانپزشکان، آموزشهای بهداشت دهان را به بیماران ارائه کنند. هر چه در زمینه پیشگیری بهتر عمل کنیم، نسل آینده کمتر به خدمات درمانی نیاز خواهند داشت.
۱۳ اردیبهشت ۹۵
دندانپزشکی؛ تمام منابع ما مربوط به دیگران است
پایگاه خبری تابناک از قول دکتر محمد جمشیدیان، که دندان پزشک جهادی معرفی شده نوشت: "در واقع علمی به نام دندانپزشکی در ایران وجود ندارد. چرا که تمامی منابع ما مربوط به کشورهای دیگر است و هیچ پژوهشی در سطح کشور انجام نشده است. هیچ تحقیق و پژوهشی در بیماری های دندانی مناطق مختلف ایران صورت نگرفته است. حتی ما در واژه سازیها هم دچار مشکل هستیم."
۱۲ اردیبهشت ۹۵
یک پروژه عظیم دیگر؛ چند کتاب دندانپزشکی تدوین شد
دکتر سعید عسگری؛ دندانپزشک متخصص اندو و دبیرشورای آموزش دندانپزشکی کشور، در پی توصیف فلورایدتراپی کشوری به «ملی»، «عظیم» و «نخستین بار در جهان»، این بار جمع آوری و تدوین مطالب دندانپزشکی نظری در قالب 14جلد کتاب را به عنوان یک پروژه عظیم معرفی خواند.
۱۱ اردیبهشت ۹۵
خیانت به مردم؛ رضایت ظاهری را به منافع واقعی ترجیح دادند
دکتر محسن مصلحی، دبير شورایعالی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه باید میان رضایت و نفع واقعی مردم، تشخیص درستی داشته باشیم، گفت: "متاسفانه موارد متعددی از ایجاد رضایت ظاهری مردم وجود دارد که با رسانه ای کردن و تاییدیه از مراجع، ادامه یافته و به آن ها خیانت شده است در حالیکه نفع مردم، رضایت ظاهری آن ها نیست بلکه کار کارشناسی نفع آنها را تعیین می کند."
۱۰ اردیبهشت ۹۵
طرح سلامت؛ ویزیت اجباری دندانپزشکی ضروری است
دکتر فرجود شکوهی، عضو شورایعالی نظام پزشکی گفت: "بخش مهمی از وظایف طرح سلامت آموزش اجباری است نه به شکل کلی و تبلیغی بلکه بعنوان یک ضرورت است. به طور مثال ویزیت دندانپزشکی هر سه ماه یکبار یا غربالگری اجباری برخی بیماری های شایع و قابل کنترل در این زمینه تاثیر بسزایی دارد."
۱۰ اردیبهشت ۹۵
شورایعالی بیمه؛ نظام پزشکی تنها دو رأی دارد
دکتر علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: "سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در شورای عالی بیمه دارای 2 رای هستند، متاسفانه ما رای حداقلی در شورای عالی بیمه داریم و به همین دلیل به مجلس پیشنهاد دادیم ترکیب این شورا تغییر کند اما چون منابعی موجود نیست همچنان مقاومت میشود."
۹ اردیبهشت ۹۵
شورایعالی بیمه؛ نیازمند بازبینی قانونی است
دکتر محمد جهانگیری، رئیس دبیرخانه شورایعالی بیمه خدمات درمانی گفت: "قانون شورایعالی بیمه مربوط به سال 1373 است که از آن زمان هیچگونه تغییری نداشته و ایجاد تغییر در ترکیب این شورا در دستور کار قرار گرفته و حتی پیشنویس آن هم تغییر کرده است."
۹ اردیبهشت ۹۵
تعرفههای پزشکی؛ دارد توسط خدمتگیرنده تعیین میشود
دکتر بهزاد نخعی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: "کارکرد شورایعالی بیمه مانند این است که شخصی برای تعمیر خودروی خود، به تعمیرگاه مراجعه و دستمزد فرد تعمیرکار را خود محاسبه کند. شیوه نرخگذاری خدمات پزشکان نیز دقیقا به همین شکل است و قیمت را کسی تعیین میکند که خدمت میگیرد."
۹ اردیبهشت ۹۵
شکایت از دندانپزشکان؛ تعداد کمتر اما محکومیت بیشتر است
مسعود قادی پاشا مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از بررسی 2749 پرونده قصور پزشکی طی سال گذشته خبر داد و گفت: "قصور در دندانپزشکی شکایات کمتری را به خود اختصاص داده ولی بیشترین محکومیتها را از آن خود کرده است و بالای 60 درصد از این پروندهها قصور محرز شده است."
۸ اردیبهشت ۹۵
دکتر محمد بیات؛ در تغییر نگرشها پیشرفت کمی داشتهاست
دکتر محمد بیات، رئیس دانشکده دندان پزشکی تهران گفت: "نمیدانم هفته سلامت برای ما چه مفهومی دارد، سلامت برای ما اولویت نیست و امیدوارم که باشد. برای من غصه بزرگی است و امید به حل آن هم ضعیف، تلاش دوسالهام برای تغییر نگرشها پیشرفت کمی داشته است. امیدوارم در نهادهای بالادست و در اساتید و دانشجویان عزیز این تغییر نگرش به وجود آید."
۷ اردیبهشت ۹۵
فرانسه | دندانپزشک خطاکار؛ به ۸سال زندان محکوم شد
دادگاه فرانسه یک دندان پزشک هلندی، شاغل در یکی از روستاهای فرانسه را که به بیش از صد بیمارش صدمه زده بود، به هشت سال زندان محکوم کرد. رسانه های فرانسه از او با لقب «دندانپزشک ترسناک» یاد می کنند
۶ اردیبهشت ۹۵
حادثه | اسید پاشی؛ خانم دندانپزشک مرتکب شد
خانم دندانپزشک ایرانی مقیم کانادا، به خاطر اختلافات خانوادگی به سر و صورت خالهاش در تهران اسید پاشید تا از او انتقام بگیرد. اين زن كينهجو که بليت پرواز به كانادا را تهیه کرده بود تا فرار كند، تنها دقايقي پس از حادثه در خیابان برزیل شرقی به دام پليس افتاد.
۵ اردیبهشت ۹۵
ایرانهلث؛ امسال شرکتهای معتبر حضوری پررنگ دارند
دکتر حسین سلمان زاده، مدیر نوزدهمین نمایشگاه ایران هلث گفت: در نمایشگاه امسال علاوه بر حضور شرکت های معتبر تجهیزات پزشکی ایرانی، شاهد مشارکت پر رنگ برندهایی هستیم که یا سال ها در ایران حضور نداشته اند و یا برای اولین بار شرکت کرده اند.
۴ اردیبهشت ۹۵
دکتر بهنام شکیبایی؛ به نمایندگی از قاره آسیا سخنرانی کرد
دکتر بهنام شکیبایی، به روایت خبرگزاری ایسنا به عنوان نماینده قاره آسیا از ایران ارایه کننده تکنیک های جدید «بازسازی کم تهاجمی استخوان فک در درمان های ایمپلنت» بود که به کنفرانس جهانی «دندانپزشکی کم تهاجمی» همایش دعوت شده بود.
۳ اردیبهشت ۹۵
فیلیپین | هایپردونشیا؛ کودکی که ۳۰۰دندان دارد
داشتن دندانهای اضافی در شرایط نادری به عنوان «هایپردونشیا» نامیده میشود. یک کودک 9ساله اهل بارانگای لوک فیلیپین با داشتن ۳۰۰دندان دچار این مشکل شده است.
۲ اردیبهشت ۹۵
مشکلات دهان؛ با بیماریهای رایج مرتبط است
دکتر احمد حائریان دبیر علمی همایش دندانپزشکی و طب گفت: "آگاهی به موقع از آسیبهای دهان مهمترین راه حل شناخت و درمان بسیاری از بیماریهای رایج در جامعه است و کاهش شیوع ابتلا به بیماری های غیرواگیردار مستلزم تعامل بیشتر پزشکی و دندانپزشکی می باشد."
۱ اردیبهشت ۹۵
سرطان لوزالمعده؛ با میکروبهای دهان مرتبط است
به گفته محققان مرکز پزشکی لانگون دانشگاه نیویورک، یک گروه از باکتری های دهان ۵۹ درصد ریسک ابتلا به سرطان لوزالمعده را در افراد حامل آن افزایش می دهند، در حالیکه یک میکروب دیگر با افزایش ۱۱۹ درصدی بروز این بیماری مرتبط است.
۳۱ فروردین ۹۵
تعداد دانشکدهدندان؛ دوره احمدینژاد ۴۴مجوز جدید داده شد
دکتر سعید عسگری؛ دندانپزشک متخصص درمان ریشه دندان و دبیر شورای آموزش دندانپزشکی گفت: در یک مقطع ۸ ساله، ۴۴ دانشکده دندانپزشکی جدید در کشور تاسیس شد و اکنون در همه استانها حداقل یک و در تهران ۸ دانشکده دندانپزشکی فعال است. این آمار قبل از انقلاب ۵ و تا سال ۸۴ سیزده دانشکده بود. این همه دانشکده و افزایش ۳۰۰درصدی دانشجو، به بهبود شاخصهای سلامت دهان کمکی نکرد. نسبت دندانپزشک به جمعیت ایران بیش از دوبرابر مصر، ولی شاخص بهداشت دهان مصر از ما بهتر است!
۲۹ فروردین ۹۵
دندانپزشکان، تمرکز را به درمان معطوف کردهاند
دکتر مجید صنعتخانی عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی مشهد گفت: "یکی از علل گسترش بیماریهای دهان به سبک زندگی افراد بازمیگردد و سیستمهای دانشگاهی نیز در این مساله دخیل هستند و پزشکان باید در امر آموزش به بیماران خود کمک کنند. اما در حال حاضر بیشتر دندانپزشکان تمرکز خود را به درمان معطوف کردهاند."
۲۹ فروردین ۹۵
خدمات دندانی؛ خدمات درمانی دولتی ضروری است
دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت، گفت: "سهم ریالی ما از بازار به عنوان دولت سه درصد و از نظر خدمات هفت درصد است، درحالی که ارایه 93 درصد از خدمات دهان بر عهده بخش خصوصی است. حضور دولت به عنوان ارائه کننده خدمت برای بهبود این بخش ضروری است."
۲۸ فروردین ۹۵
دندانپزشکی؛ وزارت بهداشت به چشم فرزند ناتنی میبیند
دکتر حمید جعفرزاده دبیر علمی مرکز ترومای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: "آموزش، پژوهش و درمان در این حوزه مشکلات خاص خود را داشته و باید در سطوح بالادستی به حل آن اندیشید. در حال حاضر در سطح وزارت بهداشت به دندانپزشکی به چشم یک فرزند ناتنی نگاه میشود که این خود، سرمنشاء کاستیها در این حوزه است."
۲۷ فروردین ۹۵
هزینههای دندانی؛ پرداخت مردم نزدیک ۱۰۰% است
دکتر علیرضا زالی رییس سازمان نظام پزشکی گفت: "متاسفانه پرداخت از جیب مردم در حوزه دندانپزشکی نزدیک به صد درصد است. بر این اساس انتظار میرود ارایه پوشش بیمهای مناسب برای خدمات دندانپزشکی از اولویتهای نظام سلامت در نظر گرفته شود."
۲۷ فروردین ۹۵
پرونده الکترونیک سلامت دهان؛ ۴میلیون مورد تشکیل شد
دکتر علیاکبر سیاری معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: "با کمک آموزش و پرورش 60 هزار مدرسه با ما همکاری کردند، در این برنامه 15 هزار نفر از نیروهای ما آموزش دیدند و پرونده الکترونیک سلامت دهان ایجاد شد. به طوری که در حال حاضر 4 میلیون نفر دارای پرونده الکترونیک سلامت دهان هستند."
۲۷ فروردین ۹۵
طرح سلامت دهان؛ با تلاش و تدبیر به انجام برسد
دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در مراسم روز دندان پزشکی گفت: "همگام با هم و از همین آغازین روزهای سال نو، طرح سلامت دهان هموطنان عزیز را با تلاش بیشتر و تدبیر، به انجامی خداپسندانه و شایسته برسانیم."
۲۷ فروردین ۹۵
دندانپزشکان؛ تاکنون در جایگاه واقعی خود نبودهاند
زمانی میتوان به ارزش کار یک دندانپزشک واقف شد که این درد جانکاه ساکت میشود، اما به محض از بین رفتن درد یادمان میرود که دندانپزشک کار بزرگی انجام داده است. با همه سختی کاری که این قشر از پزشکان جامعه متحمل میشوند، اما جایگاه اصلی آنها هنوز در جامعه روشن نیست.
۲۶ فروردین ۹۵
وزیر بهداشت؛ برکت وجودش عامل هر اتفاقی معرفی شد
دکتر سعید عسگری رییس شورای سلامت دهان وزارت بهداشت گفت: "آنچه که در طرح تحول، طی دو سال گذشته رخ داد، مستند به وجود اعتبار ویژه تعیین شده در بودجه وزارت بهداشت نبود بلکه هر اتفاقی، به برکت وجود وزیر بهداشت و معاونتهای این وزارتخانه رخ داد."
۲۵ فروردین ۹۵
شورای عالی بیمه سلامت؛ مسوول تعیین حدود تعرفههاست
دکتر ایرج حریرچی، قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت گفت: "بر اساس بند ه ماده 38 برنامه پنجم توسعه و ماده 10 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور که اخیرا توسط مجلس به تصویب رسیده است، شورای عالی بیمه سلامت مکلف است هرسال قبل از تصویب بودجه و قبل از شروع سال جدید، نسبت به بازنگری ارزش نسبی و تعیین تعرفه خدمات سلامت برای همه ارائه دهندگان به قیمت واقعی و با رعایت اصل تعادل منابع و مصارف اقدام کند.
۲۴ فروردین ۹۵
ابلاغ تعرفه پزشکی؛ هیچوقت در وقت قانونی اجرا نشده است
تعیین تعرفه خدمات پزشكی بخش خصوصی پس از تصویب قانون جدید سازمان نظام پزشكی در سال 83 به عهده این سازمان گذاشته شده بود اما به علت افزایش ناگهانی تعرفههای پزشكی بخش خصوصی در سال 84، این اختیار از سازمان نظام پزشكی گرفته شد و از آن پس دولت با نظر كارشناسی شورای عالی بیمه، تعرفه خدمات پزشكی بخش خصوصی را نیز تعیین و ابلاغ میكند. مطابق قانون تعرفه خدمات پزشكی باید قبل از شروع هر سال تعیین و ابلاغ شود اما تقریبا در هیچ سالی این قانون اجرا نشده است.
۲۳ فروردین ۹۵
متخصص جامعهنگر؛ سرمایه عظیمی به شمار میرود
ربابه شیخالاسلام متخصص اپیدمیولوژی تغذیه گفت: "علاقهمندان به پیشگیری از بیماری و معتقد به حفظ و ارتقای سلامت کشور، به منظور ارائه خدمت در حوزه سلامت تربیت میشوند و البته در جریان کارعملی در فیلد، تجربه پیدا میکنند. این افراد سرمایههای عظیمی به شمار میروند که نباید اجازه دهیم اتخاذ سیاستهای نامناسب، منجر به کنارهگیری آنها از خدمت شود.
۲۲ فروردین ۹۵
دهان، آیینه سلامت بدن؛ شعار همایش طب و دندان یزد است
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اولین همایش کشوری دندانپزشکی و طب را به منظور پرداختن به حیطههای مشترک دو رشته تعمیق یاد شده، برگزار خواهد کرد.این همایش با هدف ایجاد همگرایی در میان دستاندرکاران کنترل و پیشگیری سرطان با شعار "دهان، آیینه سلامت بدن" از اول تا سوم اردیبهشت ماه امسال به میزبانی استان یزد برگزار میشود.
۲۱ فروردین ۹۵
رشته آموزشی سلامت دهان؛ در دورود و خرمآباد راهاندازی شد
دکتر علی فرهادی مدیر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: "برای اولین بار رشته سلامت دهان در موسسه آموزش عالی سلامت دورود و دانشکده دندانپزشکی خرمآباد راهاندازی شد و 40 نفر در این رشته برای این دو مرکز پذیرش خواهند شد. "
۲۱ فروردین ۹۵
بیمه خدمات دندانپزشکی؛ در بسیاری مناطق دنیا وجود ندارد
دکتر علی کاظمیان، دندان پزشک اجتماعی گفت: "هزینههای دندانپزشکی در ایران به نسبت بسیاری از کشورهای غربی خیلی مناسبتر و ارزانتر است و اصولا در بسیاری از مناطق دنیا خدمات دندانپزشکی قابل بیمه شدن نیست."
۲۰ فروردین ۹۵
مصرف نوشابه ایران؛ در سالهای اخیر ۱۵% افزایش یافته است
هر ایرانی سالانه به طور متوسط ۴۲ لیتر نوشابه مصرف میکند. در ۲۰ سال اخیر مصرف نوشابههای گازدار در کشور نزدیک به ۱۵ درصد افزایش داشته ولی مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است! سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود ۱۰ لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان ۴ برابر میانگین جهان است.
۲۰ فروردین ۹۵
حل مشکلات دندانپزشکان؛ با انسجام صنفی ممکن است
دکتر علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: "مشكلات جامعه دندانپزشكی كماكان باقی است و در سال های اخیر دندانپزشكان از مشكلات فراروی خودشان خسته شده اند، البته جوانان بیشتر در این زمینه مشكل دارند. انسجام صنفی دندانپزشكان، در صحنه بودن و وحدت آنها می تواند برای حل مشكلات این گروه پزشكی كارساز باشد."